Mio Carlström och Catarina Rosendahl heter vi och tillsammans har vi Kennel Camitza's.

Vi började träffas i början av 2000 tack vare våra hundar. Eftersom vi bodde i samma by och delade ett stort intresse för hundar, speciellt dvärgschnauzer, blev vänskapen snabbt stor.

Den svarta dvärgschnauzern Fixus Satellite/ Rex var den första dvärgschnauzern i familjen Rosendahl. Anne och Jannica, Kennel Fixus väckte Catarinas intresse för exteriörutställning genom att visa Rex till svensk och norsk utställningschampion. Familjen utökades också med ytterligare en hund, Fixus All Included/Dino.

Dino visades till Intuch Such Nuch Finuch Dkuch NV-02 NORDV-02 SV-03, Bis-Vinnare CUPEN-03, han blev också KORAD

 

      Fixus Satellite och Fixus All Inkluded.

Två helt underbara hundar som nu är våra änglahundar.

 

Samma år som Dino kom köptes svart-silver dvärgschnauzern Little Rosebud's Korresia / Nova till familjen Carlström. Nova visades vid flertal tillfällen på utställning och tävlades också i lydnad.

 

Fina Little Rosebud's Korresia även hon 

vår änglahund nu.

 

  Vi gick trimkurs för Jannica Wallin och vi vågade oss också på att ställa ut våra hundar. Under årens lopp har vi gått ytterligare trimkurser för Jannica men också för Luis Martin del Rio-kennel Tajinaste och Mia Ejerstad- kennel Steadlyn. 

Tanken på en egen kennel växte sedan sakta fram, vi gick en uppfödarkurs i SKK's regi 2008. Utbildningen gav inte bara ökad kunskap om uppfödning av hund, vi fick också nya vänner som vi fortfarande träffar och utbyter erfarenheter med. Vi har även gått dvärgschnauzerringens Uppfödarutbildning.

Nästa hund i raden blev Zirros Enchanting Alpha, en Schnauzer som framgångsrikt visades av Mio till svensk och norsk utställningschampion.Trots detta har ändå dvärgschnauzern dragit det längsta strået och Alpha övertogs av Mios dotter Amanda som tävlade henne i Agility. Många händelserika år blev det med denna personliga hund.

 

SEuch NOuch Zirros Enchanting Alpha

 

I dagsläget har vi 11 hundar i kenneln varav en är vår första egenuppfödda Camitza's First Edition - Edda. 

 

 

 Camitza's First Edition

 

Vi har skyndat långsamt och målet är att föda upp rastypiska hundar av god mental och fysisk hälsa.

Vi vet hur mycket det berikar livet att vara ägare av och hur mycket kärlek en liten dvärgschnauzer kan ge.